唱歌組合「少女時代」最近去了蘇梅拍 MTV ,這個 MTV 已經在 YouTube 有接近二千萬點擊率,在 MTV 裏,這間酒店有無敵超大 Infinity Pool ,而且房間對著無大海,海天一色盡在眼前,看過 MTV後,我已經把酒店收藏了在我的口袋名單喇!
這間就是蘇梅思拉瓦迪泳池Spa度假村 (Silavadee Pool Spa Resort) !!!!
網址:

一齊來看看間酒店先啦~~



當日少女時代租用的房間,就是全酒店最貴的 Ocean Front Pool Villa Suite。

不過這間 Ocean Front Pool Villa Suite,閒閒地都要 9 千至一萬港元訂一晚。
….這麼貴叫人點訂
但查過酒店最平房型 Deluxe Balcony,8 月至 9 月入住一晚價錢大約 HK$ 1200 (TWD 4,558)左右,包 Resort 早餐,考慮得過。
如果想住好少少,又未想住到 Pool Villa 這麼貴,不妨考慮 Ocean View Jacuzzi Deluxe 房型,露台有一個 Jacuzzi ,同樣可以望到海景。(下圖)

另外,酒店公共泳池都有無敵海景,一樣咁靚。

<酒店交通>
酒店在蘇梅島的 Lamai 區,由機場去酒店大約 35 分鐘車程左右。
訂房網址:
Expedia:

http://www.expedia.com.hk/Koh-Samui-Hotels-Silavadee-Pool-Spa-Resort.h2190078.Hotel-Information

Hotelscombined 格價:
重溫少女時代 Party MV




Run Hotel

Carol & Vin 搵酒店 www.runhotel.hk 網站創辦人,一放工就想去旅行的情侶,終日沉迷周遊列國,夢想試盡世界各地的酒店。【聯絡及邀約:Vincent「at」runhotelhk「dot」hk】

3 Comments

  1. 哈哈 ! 當年我有幸被upgrade 入住Ocean Front Pool Villa Suite, 真係超級正 !
    原本 book 左3晚 Ocean View Jacuzzi Deluxe 房, CHECK-IN 之後佢地先知道攪錯我個booking, 而呢款房已經 full 哂, 唯有安排我入住次一級o既Deluxe Balcony 房, 最後一晚佢地安排我住Ocean Front Pool Villa Suite, 仲送埋candle light dinner ! 佢地呢個錯, 錯多幾次就好啦 !

    Reply

留言