Anantara 在馬爾代夫有4間酒店,分別係Veli島、Dhigu島、Naladhu島(奢華島)同 Kihavah島。今日想講既係 Anantara Kihavah島。

大部份人都知道 Conrad maldive 有間水底餐廳,其實Anantara Kihavah島都有,大家想享受水底餐廳可以多個選擇。


圖為Anantara Kihavah島水底餐廳


Anantara Kihavah 島2011年開業,所以酒店都算新,今次反而想講下酒店設計特別之處,就是這個 Jacuzzi。其實馬爾代夫既酒店,水屋既設計大部份都會有透明玻璃設計,讓您在屋裏都可以欣賞到水底的美景。在 Anantara Kihavah 的水屋裏,Jacuzzi是入地式設計,最特別是 Jacuzzi 底都是透明玻璃設計,有朋友住過,佢話試過有一次在房間內,見到Jacuzzi 下面有人浮濳中,還跟他打朝呼,嚇到她浸浴時都要穿上泳衣。

當然人地去得您屋下濳水,您亦可以走番去人地屋下濳水啦!依個咁特別既設計,都可能係 Anantara Kihavah 一個獨特賣點!

房價約HK$8,000 至 9,000 一晚起,大家可以去官網,或去 Agoda , Hotels.com 查看評價和價錢。留意我地不時會發佈Anantara Promotion code ,網上訂有9折。
Agoda:

http://www.agoda.com/zh-hk/anantara-kihavah-villas-resort/hotel/maldives-islands-mv.html

Hotels.com

Anantara 官網:(中文)
http://www.anantara.com/cn
Anantara 官網:(英文)
http://www.anantara.com/en

馬爾代月文章總目錄請按此:–> 





Run Hotel

Carol & Vin 搵酒店 www.runhotel.hk 網站創辦人,一放工就想去旅行的情侶,終日沉迷周遊列國,夢想試盡世界各地的酒店。【聯絡及邀約:Vincent「at」runhotelhk「dot」hk】

留言